Køb en autentisk italiensk pilleovn hos Dianapilleovn

Få et uforpligtende tilbud på ny pilleovn

Kender du den frustrerende følelse af at komme hjem om aftenen i efterårs- og vintermånederne, og så er dit hus iskoldt og uindbydende? Med en pilleovn købt fra Dianapilleovn behøver dit hjem aldrig være frossent igen. Vores ovne er alle af høj kvalitet, og er alle sammen nøje udvalgt. Gennem en lang årrække har vi testet og afprøvet forskellige pilleovne, med det resultat at vi i dag kun sælger de bedste italienske modeller på markedet til vores kunder, bl.a. fra de anerkendte mærker EdilKamin.

Så hvis du går og overvejer at købe en pilleovn, så ring endelig til os eller send os en mail. Så kan vi tage en snak og give dig et uforpligtende tilbud på en lækker ny ovn. Vi har også et showroom på vores adresse i Ruds Vedby med eksempler på vores forskellige pilleovne, som vi kan fremvise for dig. Vi har åbent i vores showroom lørdage fra 10:00 til 14:00.

En kombination af moderne teknologi og gammeldags brændeovn

Pilleovnen plejede at være et klodset og stort møbel at have stående i hjemmet, men i løbet af de sidste par år er den blevet meget populær blandt danskere på tværs af landet. En pilleovn er på mange måder en perfekt kombination af moderne opvarmningsteknologi og hyggen fra den klassiske brændeovn, og med innovationer inden for både design og effektivitet er det ikke svært at se, hvorfor den er blevet så populær, som den er.

I Dianapilleovne sælger vi ikke kun pilleovne til vores kunder – vi er også eksperter på området og rådgiver gerne vores kunder om deres produkter. Hvis du vil se hvilke produkter, vi har tilbud på lige i øjeblikket, så klik på linket nedenfor. Og hvis du vil vide mere om, hvad en pilleovn er, og hvilke typer ovne der findes, så læs videre herunder!

Hvad er en pilleovn?

En pilleovn kan siges at være en form for ’fuldautomatisk’ brændeovn, som benytter træpiller som brændsel. Hvor man på en brændeovn er nødt til konstant at smide mere brænde på, hvis man vil holde den kørende, så foregår det automatisk med pilleovnen – så længe du har fyldt træpiller på den, kan den alt efter modellen holde sig kørende i mere end 24 timer. Ved at indstille på den tilhørende termostat kan du regulere varmen, samt hvor ofte ovnen skal tilføre nye træpiller. På den måde kan den sagtens passe sig selv – også når du ikke er hjemme.

En pilleovn egner sig godt som både hovedvarmekilde og som supplement til andre varmekilder i huset, såsom fjernvarme eller centralvarme. Det skyldes, at der findes mange forskellige former for pilleovne på markedet – hvilket vi kommer til i næste afsnit.

Hvilken pilleovn har du brug for?

Når du har besluttet dig for at købe en pilleovn, er du ikke helt færdig endnu. Der findes nemlig forskellige typer, som har forskellige virkningsgrader og varmeeffekter. Det første valg, du bør foretage dig, er hvorvidt den skal bruges til at opvarme et enkelt rum eller flere rum i hjemmet. Hvis du kun skal have opvarmet et enkelt rum – f.eks. din stue – så kan du enten købe en pilleovn med naturlig konvektion eller med rumblæser. Disse er nogle af de mest lydsvage typer af pilleovne på markedet, og egner sig derfor godt til rum, hvor man ofte befinder sig. Kan man ikke beslutte sig mellem de to, så findes der også modeller med både konvektion og rumblæser.

Hvis din nye pilleovn derimod skal opvarme flere rum i hjemmet, så er almindelig konvektion eller en rumblæser ikke nok. Her skal du bruge en ovn med varmeflytning, som via et kanalsystem kan overføre varmen til andre rum i huset. Hvis denne pilleovn også er udstyret med en rumblæser, kan den endda også effektivt fordele varmen i det rum, den står i.

Du kan også købe en pilleovn, som kan tilkobles til centralvarmeanlægget i huset. Disse kommer med en vandtank, og sender dermed varmt vand ind i husets centralvarmeanlæg, og den opvarmer dermed de andre rum i huset ved at forsyne radiatorerne med varmt vand.

Der findes altså mange forskellige typer pilleovne, og hvilken du skal købe kommer i høj grad an på, hvad du gerne vil have ud af pilleovnen.

Vedligeholdelse og service

En pilleovn er heldigvis relativt nem at vedligeholde, så længe man husker at få det gjort. Det vigtigste man skal huske at få gjort, er at tømme skuffen under ovnen for aske. Det kan principielt godt gøres med en almindelig støvsuger, men vi anbefaler at det gøres med en speciel askestøvsuger, da en almindelig støvsuger risikerer at blive slidt meget hurtigt – og den garanterer heller ikke nødvendigvis en perfekt rengøring. Du bør tømme din pilleovn for aske ca. én gang hver dag – dog kan du godt gøre det med større mellemrum, alt efter forbrug.

Omkring én gang om året skal din pilleovn have foretaget et servicetjek af en professionel specialist, hvor han eller hun vedligeholder skorstenen, de indre dele af ovnen samt tjekker pakningerne for slid og andre gener. Der er mange bevægelige dele og tekniske finurligheder i en pilleovn, og det kræver derfor specialviden at foretage en ordentlig service. I Dianapilleovn tilbyder vi pilleovn service på alle de mærker, vi sælger, hvilket gør os egnede til også at servicere din pilleovn, når du har købt hos os.