Gode råd fra Dianapilleovn

Første opstart af pilleovn
Sådan får du den bedste opstart af din pilleovn. Det er en god ide, at du læser brugervejledningen grundigt inden den første opstart af din pilleovn. En pilleovn er et elektronisk apparat og kræver derfor at du har kendskab til dens funktioner.

Opstartsbesøg
Inden den første opstart af din pilleovn, er det en god ide at bestille et opstartsbesøg hos os. Få en rigtig god start med din pilleovn, hvor du får en teknisk gennemgang og en introduktion af pilleovnen. Det er rigtig vigtigt at du lærer at betjene din pilleovn fra starten af, så du kan få det optimale ud af den.

Opstart på lavt trin
Da lakken på pilleovnen skal hærde ved første opstart, er det vigtigt at du kører pilleovnen på et lavt trin de første par timer, inden pilleovnen sættes på de højeste trin. Undlad at røre ved pilleovnen i denne fase hvor lakken hærder, for du risikerer, at stålfladen kommer til syne.

Brugde helt rigtige træpiller
Valg af træpiller er vigtigt for den optimale forbrænding og har en betydning for, hvor meget du “slider” på din pilleovn. Der er mange forskellige træpillemærker på markedet, derfor kan det være svært at vælge de helt rigtige træpiller. Køber du træpiller af dårlig kvalitet, risikerer du pilleovnen tagerskade.

Rengørdin pilleovn – det tager kun nogle minutter
Rutinemæssig vedligeholdelse af din pilleovn tager kun nogle få minutter. Det er nemt og ligetil.

Rengør din pilleovn – gode råd til den daglige vedligeholdelse af din pilleovn.

Rengøring af brændkammeret på pilleovnen
Rengøring af pilleovnens brændkammer er noget, der skal gøres med 1-2 dages mellemrum. Hyppigheden af ​​rengøringen afhænger af de træpiller du bruger (hvis dine træpiller er certificeret, brænder de bedre og efterlader færre rester) og driftstiden på pilleovnen.
Rengøring er vigtig fordi, du sikrer korrekt luftstrøm ind i brændkammeret og dermed sikrer fejlfri drift af pilleovnen. En almindelig askestøvsuger er normalt nok til at fjerne asken. Hvis der er slagger, skal brændskålen fjernes fra sin plads, og alle huller ogristen skal rengøres grundigt.

Rengør glasset på din pilleovn
Rengør glasset. Ikke kunfor korrekt funktion, men også for at have en bedre udsigt til flammen. Hvis du jævnligt rengøre glasset, pillerne er af god kvalitet og selve installationener foretaget korrekt, er der kun lidt aske på glasset. Det fjernes let med entør pensel.

Når sodrester opstår, kan du bruge en neutral glasrens. Det må ikke indeholde slibemidler. Dog bør det bruges i små mængder. Det må ikke sprøjtes på ovnens lakerede dele eller på ​​pakningen på lågen eller dele der kan være let beskadiget.

Det obligatoriske årlige service eftersyn
Det årlige og omfattende service eftersyn skal udføres af en autoriseret tekniker. Teknikeren vil lave en teknisk gennemgang på komponenterne samt lave en grundig rens på pilleovnen (han vil komme helt ind i sodvejene, ventilator, tabulatorer).

Træpiller – Bruger du de rigtige?

Bruger du kvalitets træpiller? Det kan være svært at gennemskue, hvilke træpiller der er bedstegnede.

Værn om din pilleovn. Det kan være svært at vurdere, hvad kvalitets træpiller er. Der er mange forskellige mærker på markedet, og hvad er de rigtige træpiller for din pilleovn?

Vi har samlet et par råd til, hvordan du spotter kvalitetstræpiller

For den bedste drift og pæneste forbrænding, anbefaler vi, at man bruger 6mm piller med en makslængdepå 30mm.

Køber du DIN+certificerede træpiller, så er du sikker på, at træpillerne opfylder kravene til pillelængde.

Tjek også at der ikke er for meget savsmuld og støv i posen.

Derudover er lavkvalitetstræpiller ofte fyldt af bindemiddel og andre urene elementer, der skaber slagger. Det øger rengøringsbehovet og resterne sætter sig i de indre dele på din pilleovn, hvilket over tid kan forvolde en del skade.

Vi ønsker ikke at anbefale et bestemt mærke, da kvaliteten af træpiller afhænger af mange forskellige faktorer, men prøv dig frem og find ud af, hvilken type træpille der passer bedst til din pilleovn. Holder du dig til DIN+ kvalitet, går du ikke galt i byen.